Watersafari IVN Geysteren Venray
---

 

Watersafari IVN Geysteren Venray
Datum : zaterdag 17 juni 2023
Tijd : vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur
Locatie : "de omgevallen boom". (Bij de oude voetbalkantine linksaf, doorlopen tot aan de beek) en de Poel achter de Rosmolen.
Parkeren : Oude voetbalveld aan de Oostrumseweg 34, Geysteren
Er zijn geen kosten aan verbonden. Een vrijwillige bijdrage is welkom.
Tijdens deze middagwatersafari wil het IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Water en slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland.
 
Wat is er te doen tijdens de watersafari?
Waterdiertjes vangen bij de Poel achter de Rosmolen?

Zoek met een schepnet de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Je kunt de namen van de diertjes vaststellen met een herkenningskaart.Bootjes maken bij de omgevallen boom?

Evenals andere jaren kunnen er bootjes worden gemaakt.
Hiermee kun je in de beek vaststellen hoe de stroming van het water gaat.

Kennismaken met kabouter Fluitenkruid?
Kabouter Fluitenkruid bezoekt de watersafari. Wanneer jullie wandelen van de omgevallen boom naar de Poel zullen jullie de kabouter ontmoeten.

Wie is kabouter Fluitenkruid?Kabouter Fluitenkruid woont in het bos in een heel klein huisje, een echt kabouterhuisje dat gemaakt is in een oude holle boom.
Je snapt wel dat het voor zon kleine kabouter gevaarlijk is om zich te mengen tussen de grote mensen, daarom wordt ik groot als ik naar de grote mensen ga en lijk ik zelfs op hen. Natuurlijk ben ik evengoed die kabouter Fluitenkruid die heel veel houdt van de natuur. Van de bomen, van de bloemen , van de vogels en van alle dieren. Het meeste houd ik geloof ik wel van het mos.
Het is zo zacht en zo mooi.
Kijk er maar eens naar door een vergrootglas. Ook houd ik heel veel van muziek. Ik zing graag liedjes. Liedjes over alles wat ik beleef in de natuur. En de dieren, die luisteren en zingen met me mee in hun eigen dierentaal en ze maken de mooiste geluiden. Denk maar eens aan de mooie roffel van de specht of aan de klap die de bever maakt met zijn staart op het water. Oh en alle vogels die zo mooi zingen, vooral  als het voorjaar aanbreekt.  
Oh en als ik dan de eerste zwaluw zie en de roep van de koekoek weer hoor, dan ben ik zo blij, zo blij, dat ik begin te jubelen en te zingen. Natuurlijk wil ik ook graag samen met jou zingen. Daarom zoek ik de mensen vaak op. Samen gaan we op pad om te kijken en te luisteren naar de natuur en om muziek te maken. Soms maken we zelfs een heel orkest met allerlei vreemde en leuke muziekinstrumenten. Instrumenten die je misschien nog nooit hebt gezien of gehoord. Als muziekkabouter vind ik het ook fantastisch om muziek te maken op voorwerpen uit de natuur. Heb je zin om kennis te maken? Dat kan natuurlijk, want ik zit al op je te wachten. Speel  en zing mee met het grote kabouterorkest en geniet van de natuur. Kom zingen, spelen, ruiken, kijken, voelen, horen, kom, ja kom beleven.

Er is koffie met cake en limonade voor de kinderen.
Met de IVN watersafari beleven jullie met het gezin het avontuurlijkste gratis wateravontuur.

 


 

---

IVN Geysteren Venray