Avonddriedaagse: dag 2 fietstocht tussen Peel en Maas

 

Avonddriedaagse: fietstocht tussen Peel en Maas.
Een fietsommetje op een hoogzomerse avond tussen Peel en Maas.
Datum : woensdag 14 augustus 2019
Aanvang : 18:30 uur
Vertrek : we starten en eindigen op de Parkeerplaats bij de
St. Antonius en Nicolaas kapel in Groeningen. Adres:Groeningsestraat 19.
Parkeerplaats via De Schans
Lengte van de fietsroute: ca.15 km. Duur: 2 - 2,5 uur


Op de route de Oeffeltse Raam en de St. Jansbeek, de Honds-, Vortumse-, en Groeningse Bergen en de Maasheggen. We komen langs kastelen en kapellen en fietsen over een voorheen oude Romeinse weg door oude agrarische nederzettingen.

Landschappelijk gezien komt er een variatie aan onderwerpen aan bod: een stroomrug, oude rivierarmen, zoete- en zure weiden, rivierduinen en beeklopen om er maar een paar te noemen.

 

 

 

Aan flora en fauna onderweg eveneens geen gebrek. In de Maasheggen alleen al mei-, slee-, wege- en veldesdoorn, wilde rozen, kardinaalsmuts, rode kornoelje, met tussendoor opgeschoten essen, iepen, eiken en wilgen.

En wat te denken van de vele vogels, kleinere zoogdieren en insecten die in de heggen hun schuilplaats en voedsel vinden.

 

 

 

 


Bent u pas onder de indruk als u het grootste roofdier in Nederland tegen kunt komen: de wolf is in dit gebied nog niet waargenomen maar het inmiddels op een na grootste roofdier de das: er zijn maar liefst 19 dassenburchten geteld in alleen al De Groeningse Bergjes.

>> Avonddriedaagse: dag 1 wandeling Overloonse Duinen
>> Avonddriedaagse: dag 2 fietstocht tussen Peel en Maas
>> Avonddriedaagse: dag 3 wandeling Heidse Peel

 

IVN Geysteren Venray