Vollemaanswandeling Leukermeer
---

 

Vollemaanswandeling Leukermeer
Datum : 5 juni 2020
Tijd : 21.30 uur – 23.30 uur
Start : Startplaats St. R0 chuskapel, Kampweg, Well.
Aanmelden is noodzakelijk.

De Volle maanwandeling vindt plaats aan de oever van het Leukermeer en buurtschap ’t Leuken. Luisteren, kijken en ruiken in het donker
Als we gaan wandelen zijn we gewend de omgeving vooral met onze ogen waar te nemen. Onze andere zintuigen gebruiken we dan veel minder.
In het donker is echter alles anders. Dan gaan we automatisch onze andere zintuigen wat meer gebruiken. Daarom is een vollemaanwandeling ook een bijzondere ervaring. Mede omdat de volle maan door alle tijden heen de fantasie van de mensen geprikkeld heeft. Denk aan verhalen over weerwolven, en spoken die rond dwalen over heidevelden.

 


We kennen ook de werkelijke invloed van de maan op onze aarde, zoals de getijden eb en vloed. De maan zou ook invloed hebben op ons lichaam, omdat dit voor een groot deel uit water bestaat.

Er zijn veel onderzoeken gedaan maar harde bewijzen voor dit maaneffect (zoals slapeloosheid) zijn daar niet uitgekomen. Al wordt erkend dat sommige mensen er wel degelijk last van kunnen hebben. Er wordt ook gezegd dat de maan invloed heeft op planten. Er zijn maankalenders die aangeven wat de beste tijd is voor zaaien, verplanten, en oogsten.
Los van dit alles kunnen we gewoon genieten van de sfeer die de volle maan geeft.
Wandelt u met ons mee?

 

Aanmelden
Om ons aan de RIVM-richtlijnen te kunnen houden, bedraagt het maximaal aantal deelnemers voor deze excursie 20 personen. Deelname aan de excursie is daarom alleen mogelijk na aanmelding. Als het maximaal aantal deelnemers is bereikt, is deelname niet meer mogelijk. Vol = vol.

Aanmelden kan via info@ivn-geysteren-venray.nl  o.v.v. Vollemaanswandeling.
Na de aanmelding krijg je een bevestiging van je aanmelding of het bericht dat deelname niet mogelijk is omdat het maximaal aantal aanmeldingen is bereikt.

Tot slot:
Deelnemen is niet mogelijk als:

  • je corona hebt,

  • je huisgenoten/gezinsleden met corona hebt,

  • je korter dan 2 weken geleden bent genezen van corona,

  • je één of meerdere van de volgende symptomen hebt: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts,

  • huisgenoten/gezinsleden deze symptomen hebben.

Neem zelf desinfectie voor je handen en indien u dit zelf wenslijk vindt beschermende handschoenen mee. Neem zelf een bidon water of iets anders te drinken (of eten) mee

Corona
In verband met corona is het belangrijk
dit te lezen

 


 

---

IVN Geysteren Venray