Vier Seizoenen: wandeling Landgoed Geysteren
 

 


Vier-seizoenen: wandeling Landgoed Geysteren

Thema : Zomer

Datum : Woensdag 18juli
Tijd : 18.30 uur
Locatie : Parkeerplaats oude voetbalveld van Geijsteren
(Deze locatie ligt komende van Geijsteren richting Oostrum waar het bos begint, komende van Oostrum waar het bos eindigt.)
Tijdens deze wandeling lopen we door een klein maar wel mooi stuk van het landgoed. Het gaat over hogere delen maar ook delen die diep ingeslepen zijn door de Oostrumse beek. Deze mag vrij zijn eigen loop bepalen, waardoor ze kan nemen maar ook geven. Ook zullen we mooi afgesneden beekbochten passeren. Dat de beek op plaatsen zo diep ingesneden is komt omdat het gebied nog altijd omhoog wordt gedrukt. In de wandeling van Winter en Lente zagen we dat de natuur zich opmaakte om te zorgen dat er zich blad, bloem en vruchten konden vormen. Sterker nog er zijn nu al planten die hun zaadjes, nieuwe broedbolletjes of knobbeltjes hebben gevormd. Het blad van deze planten is vaak al afgestorven.
Het bos heeft nu ook zijn optimum bereikt. Veel bomen, struiken en andere planten zijn zover dat de zaden zich volop aan het ontwikkelen zijn. Ook vlinders en andere insecten beginnen nu steeds meer voor te komen. Wat we in de Lentewandeling opmerkte, dat de natuur zich opmaakte voor de zomer, is nu duidelijk te zien.
Op 18 juli tijdens de avond zullen we hiervan kunnen genieten.

 

 

 

IVN Geysteren Venray