Vier Seizoenen: wandeling Landgoed Geysteren
 

 


Vier-seizoenen: wandeling Landgoed Geysteren
Thema winter.
Datum : zondag 7 januari 2018
Tijd : 10.00 uur
Locatie : Parkeerplaats Oude voetbalvelden van Geysteren.
Deze liggen komende vanuit Geysteren richting Oostrum waar de bossen beginnen, komende van Oostrum waar de bossen eindigen.

Dit jaar organiseert IVN Geysteren-Venray de 4 seizoenen wandelingen in de bossen van het Landgoed Geysteren.
De wandeling gaat door een klein gedeelte van het landgoed met een prachtig diep ingesneden beekdal. Nog altijd mag de beek hier zijn eigen weg zoeken, dit zullen we nog op veel plaatsen
terugzien. Het hele gebied wordt nog altijd iets naar boven gedrukt, waardoor de beek op plaatsen diep in het terrein ligt ingeslepen. Het nu beboste deel rond de Rosmolen was vroeger een groot heidegebied (op zandgrond uit de Noordzee). Dit stond bekend als de grote ronde heide. Totdat de tijd dat de mijnbouw ontstond was dit vooral begroeid met eiken-en berkenbomen. Na die tijd is men de heide gaan ontginnen en beplanten met grove dennen als stuthout voor de mijnen. De laatste jaren is men toch weer langzaam bezig om er een gemengd bos van te maken: bestaande soorten naald- en loofhout.

 


 

Tijdens deze winterwandeling gaan we dit allemaal bekijken en zullen we zien dat nu het lijkt dat de natuur in onze ogen stilstaat, we veel dingen zien die ons toch duidelijk maken dat deze nooit stil staat. De natuur bereidt zich nu al voor op het voorjaar.
In dit gebied gaan we nu viermaal een wandeling maken, zodat we het bos een jaarlang in verschillende stadia zullen kunnen bekijken.
Deze wandelingen zijn op: 7 januari, 6 mei, 18 juli (avondwandeling)
en 14 oktober.
 

 

 

 

 

IVN Geysteren Venray