Vierseizoenwandeling: winter in 't Sohr
 

 

Vierseizoenenwandeling: winter in 't Sohr.

Datum: zondag 24 januari 2021.
Vertrek: 10.00 uur, duur 2 uur.
Startpunt: parkeerplaats forellenvijver en molen Ooijenseweg.
Boltweg 15, 5863 AN Blitterswijck
Natuurgebied Maaspark Ooijen-Wanssum
 

Bijzondere Maasnatuur

Vrij toegankelijk, aaneengesloten, waterrijk. Dat zijn de eigenschappen van Maaspark Ooijen-Wanssum: het nieuwe natuurgebied dat tussen Ooijen en Wanssum eind 2020 gerealiseerd is. Deze eigenschappen staan aan de basis van de plannen zoals ze jaren geleden vastgesteld zijn en nu uitgevoerd worden.
 


Maaspark Ooijen-Wanssum is een gebied dat anders is dan andere natuurgebieden. Het is met meer dan 500 hectare het grootste aaneengesloten gebied met Maasnatuur in Noord-Limburg. In dit gebied staat het oorspronkelijke Maasterrassenlandschap centraal en is de invloed van het water overal merkbaar. De tienduizend jaar oude rivierlopen van de Maas zijn herkenbaar en zijn nu het domein van water in vele gedaanten. Beken, moerasbossen en met grondwater gevoede laagtes maken het tot een zeer gevarieerd gebied met een uitzonderlijke ecologische rijkdom. Eens in de zoveel tijd stroomt er Maaswater door het gebied. Bij hoge waterstanden stromen de hoogwatergeulen als eerste mee.
Wanneer de waterstanden in de Maas verder stijgen, zal de gehele tien kilometer lange Maasarm van Ooijen tot Wanssum zich vullen en op spectaculaire wijze meestromen met Mooder Maas.
Maximaal aantal deelnemers 24.

 

 

 

 

IVN Geysteren Venray