Varia-avond

 

 

 

Varia-avond IVN Geysteren-Venray
Datum : maandag 17 december
Plaats : De Kemphaan Venray
Aanvang: 20.00 uur


Deze avond kunnen leden en ook niet leden een presentatie houden over diverse onderwerpen over flora, fauna, landschap, milieu en nieuwe ontwikkelingen hieromtrent.

Wij hebben dit jaar de volgende personen  bereid gevonden om een korte presentatie te houden:

1. De uilenwerkgroep. De ontwikkelingen en werkzaamheden in het afgelopen jaar. Hoe is het gegaan met de uilen in onze regio?
Onze aspirant uilenringers Gerrit Michels en Wim Gielens vertellen in het kort over de moeilijke weg om officieel als uilenringer gecertificeerd te worden in Nederland.

2. Theo Bouten en Rien Eikmans vertellen over de bijzondere waarnemingen van het afgelopen jaar op het gebied van flora en fauna, met name over de onderwerpen:  vlinders, libellen, vogels en amfibieŽn in ons werkgebied.
Een korte introductie over verrekijkers voor de doorsnee natuurgids. Waar moet vooral bij de aanschaf op gelet worden? Wat kost een goed bruikbare verrekijker en een goede telescoop voor de vogelaar? We hebben als club een eigen telescoop die ook uitgeleend mag worden aan onze leden. Hoe kun je dit regelen?

3. De natuurfotograaf Joep van Gogh heeft een diapresentatie gemaakt van allerlei insecten, vlinders, vogels uit eigen bestanden. Het maken van ťťn speciale foto kan uren in beslag nemen.

Al met al beloofd het een interessante leerzame avond te worden verzorgd door eigen natuurgidsen.

 

 

 

 

IVN Geysteren Venray