Slootjesdag IVN Geysteren Venray
---

Slootjesdag IVN Geysteren Venray
Datum : Zondag 24 juni
Tijd : Vanaf 11. 30 uur tot 16.00 uur
Locatie : Poel achter de Rosmolen te Geysteren.
Parkeren : Bij het oude voetbalveld aan de Oostrumseweg 34, Geysteren.

Kruip, glibber, speur en ontdek alles over slootjes tijdens de Slootjesdag van het IVN Geysteren-Venray. Deze dag kunnen kinderen (en hun ouders) onder begeleiding van natuurgidsen van het IVN op ontdekkingstocht in en rond het water. Hier leer je alles over zwemmende bootsmannetjes, roeiende schaatsenrijders en lieflijke kokerjuffers.

Wat is er te doen?
Vang waterdiertjes met een schepnet en bekijk ze van dichtbij, Je kunt de namen van de diertjes vaststellen met een herkenningskaart of de diertjes bekijken onder een microscoop.


Proefjes bij de omgevallen boom. Kinderen kunnen in de weer met een fles en een helderheidschijf om de doorzichtigheid van het water te bepalen. Een thermometer om de temperatuur van het water vast te stellen. Een bootje van natuurmaterialen maken en de stroomsnelheid meten en onderzoeken hoe een rivier ontstaat.

Wateronderzoek excursie
Om half 12 start de wateronderzoekexcursie bij de Rosmolen
Onder begeleiding van de deskundige gids Nico Min wandelt u langs de Oostrumse beek en het ven. Hij vertelt u over waterbeheer en -kwaliteit en het belang daarvan voor mensen, dieren en planten. Na de wandeling weet u waarom saaie kaarsrechte kanaaltjes omgetoverd worden tot meanderende beken en op welke manieren wateroverlast wordt bestreden. Hoe we omgaan met klimaatverandering en wat we doen om verdroging of vernatting van onze omgeving te voorkomen.


Infomarkt.
Bent U uitgewandeld of klaar met waterdiertjes vangen dan kunt U een kijkje nemen bij de kleine infomarkt van IVN Geysteren-Venray en het Waterschap Peel en Maas.
-Voorkom overstromingen op de waterbaan en bekijk de muskus- en beverrat, maar ook de bever is te zien.

- laat je schminken als een kikker?.
- Doe de schedelpuzzel. Ontdek welke schedel bij welk dier past?
Er is koffie met cake en limonade voor de kinderen.
Deelname aan alle activiteiten is gratis.


 

---

IVN Geysteren Venray