In de schijnwerpers

 

In de schijnwerpers: de werkgroep jeugd en educatie
IVN Geysteren-Venray heeft veel actieve leden en diverse leuke werkgroepen. Maar wat doen die werkgroepen eigenlijk? Zou het ook iets voor jou zijn om in zo’n werkgroep actief te worden?
In de komende Mosella’s zetten we telkens één van onze werkgroepen in de schijnwerpers. Dit keer schijnen we ons licht op onze werkgroep jeugd en educatie.

Op school leren kinderen vooral met hun hoofd. Maar kinderen zijn dol op de natuur. Ze willen bewegen, ontdekken en buiten zijn. In de natuur worden al hun zintuigen en creativiteit aangesproken. Spelenderwijs leren in de natuur is niet alleen goed voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen, maar ook hard nodig voor de toekomst: als wij willen dat kinderen voor de natuur en een duurzame samenleving zorgen, dan moeten ze eerst een band met de natuur opbouwen.
Daarom heeft IVN Geysteren Venray een werkgroep jeugd en educatie. De activiteiten van deze werkgroep zijn erg breed:

IVN-JEUGD

Elk jaar maken we een afwisselend programma voor kids van 6-12 jaar die lid zijn. Deels betreft het binnenactiviteiten, maar meestal gaan we naar buiten de natuur in waar we sporen zoeken, leuke spelletjes doen, werken aan een schone Maas, berkjes uittrekken en ga zo maar door;

IVN-JONGEREN

Ook voor de jongeren van 12-16 jaar is er zo’n 4 keer per jaar een leuke activiteit, speciaal gericht op de interesses van deze leeftijdsgroep.

SCHOOLACTIVITEITEN

Veel scholen weten onze werkgroep Jeugd en educatie al te vinden. Op verzoek verzorgen en begeleiden onze schoolgidsen buitenactiviteiten. Naast diverse basisscholen maken ook het speciaal onderwijs, Voortgezet Onderwijs Metameer (Boxmeer) en dagopvang Bij Biezonder gebruik van ons aanbod. Op die manier bereiken we veel kinderen en tegelijkertijd ook hun leraren/begeleiders en ouders;

VAKANTIE- en GEZINSACTIVITEITEN

In de schoolvakanties in april en oktober organiseren we activiteiten voor gezinnen zoals een leuke fotospeurtocht in een mooi natuurgebied. Daarnaast doen we altijd mee met landelijke initiatieven als de nationale slootjesdag en de nacht van de nacht.

Kortom: genoeg te doen en genoeg te beleven in de werkgroep jeugd en educatie. We zijn altijd op zoek naar mensen die tijd en affiniteit hebben om aan de slag te gaan met onze jeugd en jongeren. Heb je interesse? Neem dan eens contact op met één van de coördinatoren : Marleen Jacobos (jeugd), Marije Freriks (jongeren) of Wim Mommen (schooleducatie).
 

 

 

 

IVN Geysteren Venray