Publiekswandeling zoektocht naar paddestoelen

---

 

 

 

 

Publiekswandeling zoektocht naar paddestoelen
Datum : Zondag 21 oktober 2018
Tijd : 10.00 uur
Vertrekpunt : Parkeerplaats bij (voormalig) voetbalveld Geijsteren

Excursieleider : Nico Min, Piet Weijers en Gerard Compiet, paddenstoelenspecialisten
Hoewel er praktisch het hele jaar door wel paddenstoelen voorkomen, is de herfst natuurlijk de beste tijd om ze te bekijken.
Paddenstoelen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Omdat men vroeger de herkomst ervan niet kon verklaren, werd er al gauw gedacht aan heksen, duivels en tovenaars. Dit vind je nog steeds terug in namen als heksenboleet, heksenkring, duivelsei, etc.


Tegenwoordig is wel al veel over paddenstoelen bekend. Zo weten we dat een aantal soorten nauw samenleeft met bomen/struiken. Hierbij is sprake van een win-win-situatie, want zowel de betreffende paddenstoel als de boom of struik worden daar beter van.


Andere soorten breken dood of levend organisch materiaal af en spelen dus een belangrijke rol bij de recycling van voedingsstoffen.

Voor wie meer van paddenstoelen wil weten of zijn kennis nog eens wil opfrissen, organiseert IVN-Geysteren-Venray ook dit jaar een paddenstoelenwandeling en wel op het landgoed Geysteren. Dit gevarieerd bosgebied staat nl. bekend om zijn rijkdom aan paddenstoelen.

Het is daarbij raadzaam een spiegeltje of evt. een loep mee te brengen zodat u tijdens de wandeling
de paddenstoelen wat nader kunt bekijken.
 

 

 

 

 ---

 

IVN Geysteren Venray