Paddenstoelenwandeling in Geysteren  

 

 

Paddenstoelenwandeling
Datum : zondag 22 oktober 2023
Tijd : 10.00 uur - 12.00 uur.
Startpunt: Parkeerplaats bij (voormalig) voetbalveld Geysteren
Excursieleider: Gerard Compiet en Piet Weijers
Hoewel praktisch het hele jaar door wel paddenstoelen voorkomen is de herfst natuurlijk de beste tijd om ze te bekijken. Paddenstoelen blijven voor jong en oud tot de verbeelding spreken, die kleine wondertjes van moeder natuur. Paddenstoelen, zwammen, schimmels, allemaal hetzelfde? Of zijn er verschillen?
Paddenstoelen zijn de “vruchten van de plant” die onder de grond, in een boom of op een dode tak zitten. De paddenstoel moet sporen (zaad) maken en ervoor zorgen dat de wind ze mee kan nemen naar een andere plek. De rol van de paddenstoelen in het ecosysteem is van groot belang. Het is elk jaar weer een verrassing welke soorten zich laten zien en wanneer. Als het in de week voor de wandeling veel regent, kunnen we veel paddenstoelen vinden.

Voor wie meer van paddenstoelen wil weten of zijn kennis nog eens wil opfrissen, organiseert IVN-Geysteren-Venray ook dit jaar weer een paddenstoelenwandeling en wel op landgoed Geijsteren. Dit gevarieerde bosgebied staat nl. bekend om zijn rijkdom aan paddenstoelen. De geoefende ogen van de gids helpen u goed te kijken en de gids praat u bij over de verschijningsvormen en de rol van schimmels in de natuur.
Wandel, kijk en geniet mee! Het is daarbij raadzaam een spiegeltje of eventueel een loep mee te brengen zodat u tijdens de wandeling de paddenstoelen wat nader kunt bekijken.
 

 

 

 

IVN afd. Geysteren/Venray