Ommetje Arcen

 

 

Ommetje Arcen
Datum :
afgelast
Tijd : 10.00 tot 12.00 uur
Start : infobord van het limburgs landschap lange heg Arcen.

Komend vanaf Well naar Arcen neemt u bij de rotonde kasteeltuinen de 3de afslag en dan gelijk het zandpad rechts. Komt u vanuit Venlo op de rotonde kasteeltuinen de eerste afslag en gelijk rechts het zandpad op. Dit zandpad is de lange hek.

De wandeling gaat langs meerdere historische gebouwen zoals het kasteel, de tiendschuur en het theehuis de Inaborg, dat een eigen ringgracht heeft en oprijlaantje waarlangs onder de bomen daslook gevlekte aronskelk en salomonszegel groeien. We lopen verder langs de Lingsforterbeek, waar het ijsvogeltje een geziene gast is. Deze beek is vroeger omgelegd om de watermolen van water te voorzien. Verder gaat de wandeling via de zwarte berg en beekdal naar het stuifduinenlandschap. Het laatste gedeelte van de wandeling zijn we in de bossen van landgoed Arcen. Hier werden enkele jaren terug de doolhoven ontdekt d.m.v. laser hoogtefoto's, deze zijn teruggebracht in oorspronkelijke staat.

De doolhoven zijn de oudste van Nederland en terug te vinden op oude kaarten als de dalgert. Via het pad langs de ijskelder komen we weer bij de P-plaats. Graag heten we u welkom op deze lentewandeling met natuur, historie en beleving.


 

 

IVN Geysteren Venray