Natuurontbijt

 

 

 

Natuurontbijt bij Landgoed Geysteren op de gerenoveerde rune
Datum: zaterdag 25 mei 2019
Aanvang : 9.30 uur
Plaats : gerenoveerde rune Geysteren

Zaterdag 25 mei organiseert IVN Geysteren-Venray opnieuw het natuurontbijt.
Maak nader kennis met IVN Geysteren-Venray en ontdek de omgeving van kasteel Geysteren Op weg van Geijsteren naar Maashees, even voorbij de brug over de Geijsterse Beek, ligt aan de rechterzijde de oprijlaan naar het voormalige kasteel.
Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en is na een grote brand in 1918 grotendeels herbouwd. Echter werd het kasteel in 1944 door de Engelsen gebombardeerd om te voorkomen dat de pas verdreven Duitsers het opnieuw als uitkijkpost zouden innemen. Het kasteel werd daarbij volledig verwoest. De rune is vijf jaar geleden gerestaureerd en de contouren van het kasteel zijn weer zichtbaar. Bij binnenkomst van het poortgebouw kunt u zien hoe het kasteel er vroeger uit heeft gezien, dankzij de foto's die hier hangen van vr het bombardement.Deze ochtend luisteren we naar de geschiedenis van het kasteel, maken een wandeling door de omgeving en verwonder u over de meanderende loop van het beekje. Deze wandeling is inclusief ontbijt op een bijzondere locatie op het landgoed.

Het ontbijt is bedoeld voor leden die tussen juni 2018 en mei 2019 lid zijn geworden van het IVN en mensen die overwegen lid te worden van het IVN Geysteren-Venray.
Graag aanmelden voor 21 mei, via Stan schaekens, secr.
Email: secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl  of via info@ivn-geysteren-venray.nl  onder vermelding natuurontbijt.
Graag aangeven met hoeveel personen u komt.
 

 

 

 

IVN Geysteren Venray