Lezing eetbare natuur

Lezing eetbare natuur
Datum :
afgelast
Locatie : De Kemphaan Venray
Tijd : 20.00 uur
Presentatie: Geertje Jansen
Kun je madeliefjes eten? Prikt verse brandnetel op je tong? Welke boomblaadjes zijn lekker? Wat is een lekkere wilde snack?
Hoe smaakt een paardenbloem? Krijg je lange oren en een wipstaartje als je veel wilde planten eet? Wat aten jagers en verzamelaars 3000 jaar geleden?
Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit een weiland maar uit een supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon maar eten blijft maken. Bloemen, wortels, blaadjes, bessen, noten, merg of sap. De berm bij u om de hoek biedt veel verschillende smaken, geuren en bereidingsmogelijkheden.
Wie nieuwsgierig is naar het brede assortiment van supermarkt de aarde is van harte uitgenodigd bij de lezing over eetbare natuur van Geertje Jansen.

Onder de naam Wandeloogst organiseert Geertje Jansen wandelingen 'eetbare planten zoeken, proeven en bereiden'.
We gaan tijdens de lezing even terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, toen het winkelwagentje een rieten mandje was en het eten gewoon op straat groeide. De lezing is doorspekt met mooie verhalen en legenden over hoe die natuur vroeger ook op cosmetisch, medicinaal en cultuur-historisch gebied gebruikt werd.

Een bijzondere lezing met een smakelijk oogst want we gaan ook enkele wildplukproducten proeven.
Website: www.wandeloogst.nl

 

 

 

 

IVN Geysteren Venray