Project ´Schone Maas´

 

Samen oevers opschonen van zwerfafval
Datum: zaterdag 22 april
Tijd: 13.30- tot 16.30 uur (LET OP, start 13.30!)
Plaats: We verzamelen bij restaurant De Kooy aan de Maas in Wanssum.
Komende vanaf Venray net voor de Maasbrug linksaf. Zie dit kaartje.

Er blijft ieder jaar na hoogwater veel troep aan de oevers van de Maas en in de uiterwaarden achter. Daarom werken o.a. provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, gemeenten, terreinbeheerders, waterschappen en IVN samen in het project Schone Maas. Verenigingen en groepen inwoners worden aangemoedigd mee te werken door een tracé langs de Maas op te schonen.


Zwerfafval, een gevaarlijk probleem
Zwerfafval langs het water is een actueel probleem. Het zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora, de fauna en de mens.
Daarnaast veroorzaakt het ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen.

Grote plastics veranderen door zonlicht en golfslag in hele kleine stukjes ‘microplastics’, die niet meer uit het water te verwijderen zijn. Het gevolg: talloze dieren krijgen de microplastics binnen, waardoor het uiteindelijk ook weer op ons bord belandt!
IVN Geysteren Venray gaat ook meehelpen om een gedeelte langs de Maas van de gemeente Venray op te schonen. IVN ontvangt hiervoor van de gemeente een vergoeding welke aan de jeugdactiviteiten besteed zal worden.
Je kan hieraan mee helpen. Wij zorgen voor vervoer, ook zorgen we voor iets te drinken met iets lekkers. Voor opraapgereedschap en handschoenen zorgen wij. Zorg zelf voor laarzen en oude kleren.
Voor meer informatie: www.schonemaas.nl
Iedereen die van een Schone Maas houdt en mee op wil ruimen is welkom.

Opgeven kan per email bij:
Mart Kusters: martkusters@ziggo.nl
Marleen Jacobs: jacobs_marleen@hotmail.com
Vermeld: naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.

 

 

Geysteren Venray