Jeugd IVN lidmaatschap

 

 

 

Wil jij je opgeven voor het Jeugd IVN?

Lees dan goed wat hieronder staat.


Hoi ik heet Marleen en ik ben coördinator van het Jeugd IVN en zal jullie kort wat vertellen over ons clubje.

 

Voor wie?
Het Jeugd IVN is echt voor natuurkinderen. Kinderen die graag buiten zijn. Je kunt bij ons veel leren over de natuur.
Elke maand komen we één keer samen en struinen we bijvoorbeeld door een bijzonder natuurgebied op zoek naar natuurschatten: stukjes schors, eitjes die uit het nest gevallen zijn, veertjes,
een dode libelle, het kan van alles zijn. De levende dieren en planten zijn natuurlijk de mooiste schatten en het is altijd spannend als je iets onverwacht tegenkomt.
 

 

 

Wanneer
Belangrijk om te weten is dat het Jeugd IVN (bijna) altijd de laatste zaterdag van de maand is.
Een week van te voren krijg je Jeugd IVN emailpost van mij, waarin dan staat wat we precies gaan doen en waar we naar toe gaan. Pas zaten we nog in het natuurgebied Zwartwater, daar hebben we toen zeven Ransuilen gezien, die opvlogen uit een boom. En daarna hebben we op een zandvlakte hutten gebouwd van wilgentakken.

 

 

 

Wat kost het?
Meedoen met het Jeugd IVN kost tien euro per jaar. Als je broertjes of zusjes hebt die ook mee willen doen, hoeven zij nog maar vijf euro te betalen. Je krijgt ook een werkmap, die kost vijf euro. Je mag hem zo mooi maken als je wilt en er allerlei leuke dingen in stoppen die je hebt gevonden in de natuur of mooie tekeningen.

 

 

Zonder gaat het niet

Maar nu het belangrijkste: iedere Jeugd IVN'er heeft een struinstok.
Wat is een struinstok? Niet zo moeilijk. Een struinstok is een mooie stok die je hebt gevonden en die je meeneemt als je gaat struinen, zwerven door de natuur. Je kunt er de koeien mee temmen, voelen hoe diep een beek is of iets omdraaien dat je niet wil aanraken, of scherpe doorntakken mee aan de kant duwen, zelfs het prikkeldraad mee ophoog tillen zodat de anderen eronder door kunnen kruipen.
Heel handig dus zo'n stok. Maar je krijgt hem dus niet van ons, je moet hem zelf 'vinden'. 
 

 

 

Doe mee!
Dus als je bij het Jeugd IVN wil, laat het dat even weten door een berichtje te sturen naar de

ledenadministratie: Stan Schaekens, e-mail: schaekens@ziggo.nl  en dan doe je gewoon een keertje mee voor de proef, om te kijken of het iets voor jou is.

Als je dan echt besluit om Jeugd IVN'er te worden, dan stuur je mij daarna een bericht waarin staat hoe je heet, waar je woont, en wat je telefoonnummer is. Je ouders krijgen dan een rekening thuis gestuurd.

Als je nog meer wil weten, laat maar horen!
 

Meer informatie:

Voor meer informatie kan je een berichtje sturen naar: info@ivn-geysteren-venray.nlP.S.
Als je meedoet met het Jeugd IVN, moet je altijd oude kleren aan doen, die vies mogen worden en goeie stevige schoenen.
 


 IVN afd. Geysteren/Venray