Lammetjesdagen

 

 

Lammetjesdagen
Datum : zaterdag en zondag 21 en 21 maart 2020
Tijd : 10.00 tot 17.00 uur
Plaats : Schaapskudde de Schaapsdrift,
Deurneseweg 172. Ysselsteyn
Entree: 3 euro voor kinderen en 4 euro voor volwassenen.

Peelkudde Schaapsdrift werkt in verschillende natuurterreinen met schaapskuddes. Het bedrijf bestaat sinds 2015 waarvan Tineke Camps de oprichtster is en ze heeft een kudde van +/- 300 Kempische Heideschapen aan het werk. De kudde begraast in diverse heidegebieden, beekdalen en stadsparken van de gemeente Venray en Limburgs Landschap. De schapen zorgen op de hei voor de aanpak van vergrassing en het ontstaan van kleinschalige mozaÔeken en op natuurlijke graslanden voor de ontwikkeling van bloemrijke graslanden met veel kansen voor diverse fauna.

Lammetjesdagen
Op Zaterdag 21 en Zondag 22 maart 2020 van 10.00 tot 17.00uur organiseert Schaapskudde de Schaapsdrift wederom de Lammetjesdagen voor jong en oud. Dit is een leuk gezinsuitje op de boerderij in Ysselsteyn. De 1ste en 2de editie van de Lammetjesdagen waren absoluut een groot succes. Goede reden voor een 3de editie! Kinderen en volwassenen krijgen de kans om alles op de boerderij te ontdekken. Knuffelen met de lammetjes en hun moeders. Misschien zelfs wel een flesje geven voor de moederloze lammetjes. Ook worden er demoís schapen drijven met border collies georganiseerd. Maar behalve de dieren zijn er ook tal van activiteiten op de boerderij, zoals een springkussen, knutselen, schminken. Er is een goochelaar, mandenvlechter en IVN zijn aanwezig. Er zijn verschillende marktkraampjes, zoals AloŽ Vera, Energetix, wolartikelen, schapen, - en honden artikelen en pastel schilderwerk.
Er is gelegenheid voor een bakje koffie, fris te drinken en/of te kunnen eten. Mocht het weer niet helemaal naar wens zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken. Ook dan wordt er gezorgd voor voldoende activiteiten onder dak! We maken er evengoed een leerzame en onvergetelijke dag van!
Het IVN Geysteren-Venray zal op deze dag met een stand aanwezig zijn en zij verzorgen het thema vogels, waarbij de boerenerfvogels de speciale aandacht krijgen. Ook wordt het project: koolmezen met lekkere trek, smullen eikenprocessierups als snack gepresenteerd. Dit project is in samenwerking met de gemeente Venray en het IKL opgezet en zal de komende 3 jaar uitgevoerd worden op de basisscholen in Venray.
 

 

Geysteren Venray