Lammetjesdagen

 

 

Lammetjesdagen
Datum : zaterdag en zondag 23 en 24 maart 2019
Tijd : 10.00 tot 17.00 uur
Plaats : Schaapskudde de Schaapsdrift,
Deurneseweg 172. Ysselsteyn
Entree: 3 euro voor kinderen en 4 euro voor volwassenen.


Peelkudde Schaapsdrift werkt in verschillende natuurterreinen met schaapskuddes. Het bedrijf bestaat sinds 2015 en heeft 1 kudde van +/- 250 Kempische Heideschapen aan het werk, onder leiding van een herder met hond. De kudde begraast in diverse heidegebieden, beekdalen en stadsparken van de gemeente Venray en Limburgs Landschap. De schapen zorgen op de hei voor de aanpak van vergrassing en het ontstaan van kleinschalige moza´eken en op natuurlijke graslanden voor de ontwikkeling van bloemrijke graslanden met veel kansen voor diverse fauna.
Lammetjesdagen
Komen jullie ook naar de Lammetjesdagen van Peelkudde de Schaapsdrift? Op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart 2018 van 10.00 tot 17.00uur organiseren zij een Lammetjesdag voor jong en oud.
Deze 2de editie van de Lammetjesdag gaat gegarandeerd opnieuw een succes een worden. Kinderen en volwassenen krijgen de kans om alles op de boerderij te ontdekken. Knuffelen met de lammetjes en hun moeders. Misschien zelfs wel een flesje geven voor de moederloze lammetjes. Het Ivn Geysteren-Venray zal op deze dag met een stand aanwezig zijn. De uilenwerkgroep presenteert zich en het Ivn zal middels enkele opdrachten laten zien welke dieren er zoal in de omgeving van de Schaapsdrift kunnen voorkomen.
Op deze dagen is er ook gelegenheid om te kunnen eten en/of drinken. Mocht het weer niet helemaal naar wens zijn, hoeven jullie je geen zorgen te maken. Ook dan is er voor voldoende activiteiten onder dak!

 

 

Geysteren Venray