IVN gezinsactiviteiten


 

   
 
Inlichtingen en informatie: 
 Marije Freriks  06- 41849574  -  e-mail: info@ivn-geysteren-venray.nl 
 

 

 

Maas Cleanup
Samen de oevers van de Maas opschonen ivm zwerfafval.
Datum : zaterdag 23 maart 2024. Tijd: 13.30 uur tot 16.30 uur.
Locatie : De Kooy 15 Wanssum, restaurant De Maashoeve (voorheen De Kooy)
Route: op het einde van de rondweg Wanssum op rotonde links,daarna 2e weg rechts (De Kooy). Einde van de weg ligt restaurant De Maashoeve.


Gevolgen zwerfafval
Zwerfafval op land en in water heeft negatieve gevolgen voor de leefbaarheid en het milieu: het verontreinigt de bodem en het water, trekt ongedierte aan en dieren eten het op of raken er in verstrikt.
Afval belandt via onze stranden, rivieren of de wind ook in zee en zorgt ook daar voor vervuiling, de zogenoemde ‘plastic soep’. Plastic verdwijnt nooit uit het milieu. Het breekt af in hele kleine stukjes, maar vergaat nooit.
Microplastics kunnen via de bodem en het water in ons voedsel terechtkomen. Ook kan zwerfafval problemen opleveren voor de scheepvaart. Daarom zorgen we ervoor dat zwerfafval langs de weg en het water wordt opgeruimd. Maar voorkomen is erg belangrijk. Bewust omgaan met afval is een belangrijke stap naar een circulaire economie.Mee opruimen, voor wie?
Iedereen, ouders met kinderen, grootouders en anderen belangstellenden, die van een Schone Maas houdt en mee op wil ruimen is uitgenodigd. Wij zorgen voor opraapgereedschap en handschoenen. Ook zorgen we voor iets te drinken met iets lekkers. Zorg zelf voor laarzen en oude kleren.

Voor meer informatie: www.schonemaas.nl

Opgeven, kan maar hoeft niet, per e-mail bij:
info@ivn-geysteren-venray.nl 

 

 

 

 IVN Geysteren Venray