Fietsvierdaagse en IVN Geysteren-Venray

 

 

Fietsvierdaagse Venray
Fietsen met de Stichting Fietsvierdaagse Venray op woensdag 26 juli 2017
Starten vanaf 9.00 uur

Beginpunt bij Hotel De Witte Hoeve in de Gasstraat in Venray.

Beste jongens en meisjes,
Op woensdag 26 juli gaan we samen met de Stichting Fietsvierdaagse een hele mooie fietstocht maken in en rond Venray. De Fietsvierdaagse heeft een fietstocht uitgezet van ongeveer 18 km . Tijdens deze tocht heeft IVN Geijsteren Venray een leuke en leerzame activiteit opgezet bij een klein vennetje waar jullie “waterdiertjes” mogen scheppen. Natuurlijk is er een goede begeleiding aan de waterkant. Voor schepnetjes wordt gezorgd.

Wat zou je kunnen vangen in het water van dit ven?? Wij denken aan de geelgerande watertor, aan kikkervisjes en misschien zelfs een salamander. Maar ook verschillende kikkers en padden. Wie weet komt er zelfs een of ander visje tevoorschijn. We zijn aan de waterkant, dus laarsjes of oude schoenen meenemen of aandoen die nat en modderig mogen worden.
Als je tijdens de fietstocht goed oplet kun je ook allerlei vogels zien onderweg, denk aan kraaien, eksters, gaaien, merels, spreeuwen. Zelfs een reiger of een buizerd kun je zien. Welke dieren kun je zien in de weien? Koeien, paarden, schapen of geiten?
 


Het kan dus een mooie en leerzame tocht worden. Natuurlijk mag je vader of moeder, of opa en oma meefietsen. Ook je vriendje of vriendinnetje mag meefietsen ook al zijn ze geen lid van het IVN. Je kunt starten vanaf 9.00 uur . De tocht duurt maximaal 3 uur, dus je bent tussen twaalf en een uur weer terug bij het beginpunt. Het beginpunt is dit jaar bij Hotel De Witte Hoeve in de Gasstraat in Venray.

Het inschrijfgeld bij de Fietsvierdaagse is voor kinderen boven de 5 jaar € 3 en voor volwassenen € 5
 

Het “waterdiertjes scheppen” bij onze werkplek tijdens de route is gratis.
Wij wensen jullie veel plezier en een hele mooie fietstocht. De globale route is Venray Witte Hoeve –Leunen-Heide-Veulen-Lorbaan-Leunse Paes-Brukske-Venray Witte hoeve.

 

 

 

IVN Geysteren Venray