IVN Fietstocht

 

 

IVN fietstocht
Fietstocht via Blitterswijck, fietsveer naar Wellerlooi, Arcen, Maashopper naar Venlo, Velden veerpont, Grubbenvorst en richting Oostrum.
Datum : Zondag 9 september 2018

Vertrektijd : 10.00, terugkomst 17.00 uur.
Start : Bij de kerk in Oostrum.

Evenals voorgaande jaren houden we in de maand september onze traditionele fietstocht. Het thema van deze tocht is de Maas. Als een zilveren lint slingert de Maas zich door heel Limburg en langs de grens van Noord-Brabant. Zij stroomt door een grote verscheidenheid aan landschappen: heuvels, duinen, akkers en weilanden.
De Maas heeft een afwisselend, maar ook merkwaardig stroomgebied. De bron ligt op een laaggelegen plateau. Daarna doorkruist de Maas een gebergte, de Ardennen. Vanaf Midden-Limburg stroomt de rivier door het Nederlandse laagland.
De Maas heeft een lange geschiedenis die miljoenen jaren teruggaat.
Deze dag zullen we de loop van de Maas voor een klein stukje volgen, dit doen we met de fiets, waarmee we de oever volgen, maar ook brengen we een uur op het water door.
Vanuit Oostrum gaan we via Geysteren naar Wanssum, staan hier even stil bij de Maaswerken en fietsen vervolgens naar Blitterwijck, waar we met het fietsveer de Maas zullen oversteken. We volgen de rivier aan de andere kant en fietsen door het laagterras. In Arcen zullen we bij de Schanstoren om 12.30 uur aan boord gaan van de Maashopper die ons binnen een uur naar Venlo brengt. We beleven de Maas op het water.
Op het schip zijn picknicktafels en er is een bar. We gebruiken dan ook de lunch aan boord. De Maashopper gaat bij de Maaskade voor anker. We gaan van boord en van hieruit vervolgen we onze tocht en steken in Velden opnieuw met het veer de Maas over naar Grubbenvorst. Van daaruit zoeken we de weg naar Oostrum
We zullen bij aantal punten afstappen om wat uitleg te geven.
Neem (indien nodig) regenkleding mee en stop tevens iets te eten en te drinken in de fietstas om onderweg bij de korte pauzes en op de boot te gebruiken.
De kosten van het veer zijn voor eigen rekening. De Maashopper kost 5 euro p.p.
De lengte van de fietstocht is plus/minus 45 km. En nu maar hopen op goed weer.
Let op: Bij extreem slecht weer gaat de fietstocht NIET door !!
Kijk t.z.t. op de website www.ivn-geysteren-venray.nl voor de laatste informatie.
 

 

 

 

 

 

IVN Geysteren Venray