Excursie voedselbos Groesbeek

 

 

 

Excursie voedselbos Groesbeek
Datum : zondag 26 augustus
Tijd : 14.00 uur.
Locatie : Groesbeek


In aansluiting op de lezing van 23 april j.l. met het thema: voedselbossen, gepresenteerd door Wouter van Eck is er zondag 26 augustus een excursie naar Groesbeek. We gaan dan het project van Wouter bekijken. Er zijn nog 3 plaatsen vrij. Opgave: info@ivn.geysteren-venray.nl

Landbouw en natuur lijken elkaar tegenwoordig uit te sluiten. Aanleg van voedselbossen kan helpen deze kloof te overbruggen. Acht jaar geleden werd op een kale ma´sakker bij Groesbeek door Wouter van Eck en Pieter Jansen het eerste voedselbos van Nederland aangelegd. Een voedselbos levert na enige tijd een hoge productie van fruit, noten en eetbaar blad. Tegelijkertijd herbergen voedselbossen veel (zeldzame) natuurwaarden.

Wouter van Eck was campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie en directeur bij Stichting FLORON. Nu zet hij zich namens Stichting Voedselbosbouw Nederland in om de kennis over voedselbossen te stimuleren.
Het gaat hierbij om een duurzaam landbouwconcept, omdat het systeem geen (kunst)mest, bestrijdingsmiddelen of kunstmatige beregening nodig heeft.

Het voedselbos ligt in het buitengebied van Groesbeek, aan de Plakseweg tussen dorpje Groesbeek - De Horst en natuurgebied De Bruuk.
Het kavel is te herkennen aan de bomen en struiken, de oprit waar we kunnen verzamelen is vlakbij een ooievaarsnest.

Denk aan stevige schoenen en passende kleding (tegen zon en/of regen), Voor de zekerheid: honden zijn niet toegestaan in het voedselbos.


 

 

 

 

IVN Geysteren Venray