Excursie rioolwaterzuiveringsinstallatie Venlo

 

Excursie naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waterschapsbedrijf Venlo
Datum: maandag 14 oktober 2019
Tijd: om 9.15 uur vanaf de parkeerplaats bij de Sporthal aan de Zuidsingel te Venray


Schoon water, van levensbelang!

Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water. Om te douchen, het toilet door te spoelen, de afwas te doen, enz. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat afvalwater van Limburgse huishoudens en bedrijven verdwijnt in het riool en wordt getransporteerd naar een van de 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg om gezuiverd te worden. Het gezuiverde afvalwater wordt geloosd op oppervlaktewater.

De excursie naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie duurt maximaal 2 uur en valt uiteen in twee delen. Allereerst wordt in het bedrijfsgebouw een presentatie gegeven. Daarna gaan we naar buiten voor een rondleiding over het terrein. We kunnen daar de werkzaamheden in de praktijk aanschouwen.

Deze excursie is uiteraard bedoeld belangstellenden, maar wordt ook als activiteit aangeboden aan onze jeugdleden vanaf 10 jaar en hun ouders. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen aan deze excursie. Graag inschrijven via het emailadres: secretariaat@ivn-geysteren-venray.nl

De excursie vindt plaats op de rioolwaterzuiveringsinstallatie Venlo, Ubroekweg 38, 5928 NM te Venlo. Het dragen van plat schoeisel (geen hakken) is een voorwaarde.

Alvorens de rondleiding op het terrein van start gaat, krijgen alle deelnemers veiligheidsinstructies  ‘over’ schoenen aangereikt.


 

 

 

 

IVN Geysteren Venray