Excursie ecologie van de Waterplanten

 

Excursie ecologie van de Waterplanten
Datum : zaterdag 8 juli.
Tijd: 9.00-12.30 uur.
Startlocatie: ít Soar. Parkeren: parkeerterrein bij de Swolgender visvijver, gelegen aan de Lissevenweg Swolgen.
Meenemen: iets om planten uit het water te halen: hark, dreg enzovoort; (lies-)laarzen; loep; event. determinatieliteratuur zoekkaart, boeken; iets voor de koffiepauze (het IVN zorgt voor de koffie en thee). Er zijn geen kosten verbanden aan deze excursie.
Op donderdag 20 oktober 2016 heeft John Bruinsma, onderzoeker planten en vegetaties: specialiteit waterplanten een lezing met als onderwerp de ecologie van de waterplanten verzorgd voor het IVN Geysteren-Venray.
Na deze lezing heeft John de aanwezigen uitgenodigd voor een excursie in het veld.
Waterplanten zijn in ons natte land een ondergeschoven groep. Krijgen floristen liever geen natte voeten? Niettemin, water is een apart milieu en waterplanten hebben aanpassingen om in deze omstandigheden te overleven. Niet alle zoet water is hetzelfde en de plantensoorten zijn aangepast aan verschillende omstandigheden. Watervegetaties zijn niet alleen opgebouwd uit vaatplanten, ook varens, mossen en kranswieren kunnen er deel van uitmaken.John Bruinsma neemt u tijdens de excursie mee in deze bijzondere wereld. We zullen de oude Maasarm ít Soar bezoeken en onderzoeken wat hier aan waterplanten is te vinden. Vervolgens vertrekken we naar Meerlo, parkeren bij de kerk, en gaan de waterplanten van de Molenbeek bekijken.
Bent U geÔnteresseerd in deze excursie, dan geeft U zich op via:
info@ivn-geysteren-venray.nl
Er kunnen 20 belangstellenden deelnemen.

 
 

 

 

IVN Geysteren Venray