IVN dagfietstocht

 

 

Dagfietstocht september 2023
Datum : zondag 3 september 2023
Vertrektijd : 10.00 uur, terugkomst 16.00 uur
Vertrek : bij de kerk in Oostrum, knooppunt 16
Lengte : ruim 50 km
Fietstocht vanaf Oostrum via de Maasheggen naar veerpont Afferden, rune Bleijenbeek en door de Maasduinen via Well terug naar Oostrum.
De lengte van de fietstocht is ruim 50 km. Er komen onverharde paden voor, met name in het Maasduinen gebied.
Evenals voorgaande jaren houden we in de maand september onze traditionele fietstocht. Dit jaar gaat de fietstocht via de Maasheggen naar het veer Sambeek-Afferden. Daarna rijden we naar de rune van Kasteel Blijenbeek en via de Maasduinen naar Well en Oostrum.
Om 10 uur precies vertrekken we vanaf de kerk in Oostrum richting begraafplaats Boshuizer Bergen.

Mocht de Geijsterseweg in Oostrum nog afgesloten zijn, nemen we de omleidingroute. Via de Smakt komen we in Holthees bij de Maria Kapel. Vandaar fietsen we richting Vierlingsbeek, waar we even stilstaan bij de sporen van de Joodse Gemeenschap in het land van Cuijk. Hier hebben we ook onze eerste pauze. Na de korte pauze fietsen we door de Maasheggen richting het veer bij Afferden. ( 1,00 per persoon met fiets) In Afferden hebben we onze middagpauze.

Na de pauze fietsen we naar de rune van Kasteel Bleijenbeek. We houden hier even stil om iets over het bouwwerk te horen (zondag 10 september (Open monumentendag) is het Monument vrij te bezichtigen zie de pagina op de site van het Limburgs Landschap (https://www.limburgs-landschap.nl/natuurgebied/bleijenbeek/)
Na Bleijenbeek rijden we richting het eendenmeer in de Maasduinen. Dit gedeelte van de route is onverhard en je zult ook merken waarom dit gebied Maasduinen heet. Van de parkeerplaats bij het eendenmeer rijden we door de Maasduinen naar het Infocentrum van het Limburgs landschap bij Well. Afhankelijk van de omstandigheden hebben we hier of in Oud Well langs de Maas onze laatste pauze.
Na Well fietsen we via Wanssum naar het kerk in Oostrum.


Let op: Bij extreem slecht weer gaat de fietstocht NIET door!! Kijk t.z.t. op de website www.ivn-geysteren-venray.nl voor de laatste informatie.

Dinie Hoex en Stan Schaekens.

 

 

 

IVN Geysteren Venray