Groencursus 2021

 

Groencursus 2021

Een jaar later dan gepland hopen we de cursus in maart 2021 op te kunnen starten. Dé cursus die de natuurliefhebber, ook de beginnende, meer leert over de natuur in en rond Venray. Geschikt voor iedereen tussen de 18 en 100 jaar.

Natuur in en rond Venray

Binnen de gemeente een keur aan natuurgebieden. Denk aan: Ballonzuilbossen, Boshuizerbergen, Broekberg, Castenrayse Vennen, De Spurkt, Heidse Peel, Landgoed Geijsteren, Leunse Paes, Maaspark Ooijen-Wanssum van Blitterswijck tot Wanssum, Paardekop, Roekenbosch, Rouwkuilen, Smakterveld, Vliegveldbossen, Witte Vennen, Zwartwater.

Drie peelbeken stromen door het gebied: de Loobeek, de Oostrumsche beek en de Lollebeek. In de stad Venray verschillende stadsparken: St. Anna, St. Servaas, Odapark, en het Vlakwater.
In de Groencursus een nadere kennismaking met een selectie van deze gebieden. De cursus begint met de letterlijke basis, een toelichting op de ondergrond van Venray die samen met klimaten uit het verleden de diverse landschappen binnen de gemeente heeft gevormd.
Hierin ook aandacht voor de invloed op het huidig landschap van de mens. In de hierop volgende presentaties en excursies zoomen we in op de flora en fauna en meer, van de Venrayse Peel, de stadsparken van Venray, het Maas middenterras met de Boshuizerbergen en het Landgoed Geijsteren en het Maasdal met de oude maasarmen en de Maas.

 


Data:

 

Groencursus 2021

Datum

Lesstof

Woensdag 21 april

Geologie, Hans de Jong

Woensdag 5 mei Boshuizer bergen/ Landgoed Geijsteren

Zaterdagochtend 8 mei

Boshuizerbergen

Zaterdagochtend 15 mei

Bossen van Geijsteren

Woensdagavond 26 mei

Stadsparken van Venray

Zaterdagochtend 29 mei

Excursie

Woensdagavond 9 juni

De Maas en de oude Maasarmen

Zaterdagochtend 12 juni

Fietsexcursie

Woensdagavond 23 juni

Venrayse Peel

Zaterdagochtend 26 juni

Fietsexcursie

Zaterdagochtend 3 juli Slotwandeling Loobeekdal


De excursies beginnen om 9.30 en duren tot 12.00 uur. De theorieavonden vinden plaats in de Kemphaan te Venray en beginnen om 19.30 en duren tot 21.45 uur. De excursies beginnen om 9.30 en duren tot 12.00 uur. De dagwandeling begint om 10.00 uur tot half 12.30 en van 14.00 uur tot 15.30 uur

De kosten van de cursus bedragen 45 euro voor leden en 55 euro voor niet-leden.
Aanmelden kan via: secretariaat@ivn-geysteren-Venray.nl

Uw aanmelding is definitief wanneer u het bedrag overgemaakt heeft op rekening nummer: NL36 RABO 0156.3203.39 t.n.v. IVN Geysteren-Venray onder vermelding van Groencursus 2021

.
 

 

 


IVN Geysteren/Venray