Cursus sterrenwereld

 

Cursus sterrenwereld 2021


Deze cursus is als erg boeiend en interessant ervaren in 2019 en wordt herhaald vanwege grote belangstelling.
Altijd al willen weten waar het prachtige wintersterrenbeeld Orion aan de hemel staat en ook de Poolster en andere sterren en sterrenbeelden? Dan is deze sterrencursus, die het IVN Geysteren-Venray geeft, iets voor u. Deze sterrencursus is bedoeld voor mensen die wat meer van de sterrenhemel willen weten.

De cursus kent 5 lesavonden waarvan een avond in Asten, voor een bezoek aan de Jan Paagman Sterrenwacht met het indrukwekkende Pieterse Planetarium.

In verband met corona zijn de data veranderd.
De cursusavonden zijn nu gepland op de volgende avonden: 17 en 24 februari en op 3, 10 en 17 maart 2021. Op een van deze avonden wordt er naar de Sterrenwacht in Asten gegaan.

De cursustijden zijn van 20.00 tot 22.30 uur.

Naast het geven van informatie en uitleg over de verschillende hemellichamen en hun bewegingen, zal in de cursus veel tijd besteed worden aan het zich oriŽnteren op en het waarnemen van de sterrenhemel.

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: Sterren en sterrenbeelden, ligging aan de hemel, dagelijkse en jaarlijkse bewegingen aan de hemel, naamgeving van sterren, ons zonnestelsel, Kometen en meteoren, de Dierenriem, de levensgang van sterren, Rode Reuzen, Witte Dwergen, Neutronensterren, Zwarte Gaten, Donkere Materie en Energie, Gravitatiegolven, het werken met de sterrenkaart, wanneer is welke planeet waar te zien, computerprogrammaís voor sterrenhemel-simulatie.

De cursus wordt gegeven in de Kemphaan, Kennedyplein 1, Venray.
De cursusgelden bedragen 55 euro voor niet-leden en 40 euro voor leden. Deze prijs is inclusief syllabus, sterrenkaart, bezoek aan de Sterrenwacht en Planetarium. Exclusief koffie en thee tijdens de cursusavonden.
Aanmelden voor 23 oktober 2020 via het secretariaat: schaekens@ziggo.nl
Deze aanmelding is definitief indien u het cursusgeld hebt overgemaakt op rekening:IBAN:NL36 RABO 01563203 39 ten name van IVN afd. Geysteren-Venray onder vermelding van de cursus Sterrenwereld.

 

Voor nadere informatie over deze cursus, kunt u contact opnemen met Emile Weijters, docent.
Tel. 040 2075670 of via e-mail: e1000acmw@gmail.com


 

 

 


 IVN Geysteren Venray