Cursussen

 

 Cursussen 2018  

 

Workshop natuurfotografie 2018
Datum : zaterdag 27 oktober
Tijd : 9.00 – 13.00 uur

Startlocatie : Parkeerplaats voormalig voetbalveld Geysteren.

Paddenstoelen zijn een van de meest dankbare onderwerpen in de natuurfotografie. Eenmaal gevonden is het de kunst ze mooi te registeren. Dat is vaak minder eenvoudig dan gedacht.

Het bos is vaak donker, dus hoe houd je de camera stil? Waar leg je de scherpte, op de steel of op de hoed? Hoe krijg je de achtergrond mooi rustig?
Maar ook de creatieve fotograaf komt aan zijn trekken. Paddenstoelen lopen niet weg en wapperen niet in de wind en dat maakt ze bij uitstek geschikt om te experimenteren. Je kunt met verschillende lenzen aan de slag.

Naast de (standaard) macrolens kan dat een telelens zijn, of juist een groothoeklens. Elk heeft zijn eigen effect.

Ook kun je experimenteren met de belichting. Je kunt de paddenstoel oplichten met een zaklamp, of tegenlicht creëren met een flitser. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem dus alles mee wat je mogelijk kunt gebruiken. In elk geval een statief dat laag bij de grond kan, of een rijstzak. Verder verschillende lenzen en accessoires als je ze hebt zoals flitser(s), zaklamp, reflectiescherm, tussenringen.

Aanmelden
Kosten voor deze workshop bedragen € 17,50 voor IVN-leden Geysteren-Venray en -donateurs, voor niet leden € 27,50. Maximaal aantal deelnemers: 12 personen.
 

De workshop natuurfotografie is volgeboekt.


Plaatsing is definitief indien het bedrag overgemaakt is op rekeningnummer:
NL36RABO 0156 3203 39 t.n.v. IVN Geijsteren-Venray onder vermelding van: Natuurfotografie
 

 


 

Cursus Landschapsgids Maasdal 2018-2019
De afdelingen IVN De Maasdorpen en Geijsteren-Venray organiseren voor IVN Regio Maasdal in 2018-2019 opnieuw de cursus Landschapsgids Maasdal voor IVN’ers en niet-IVN’ers met interesse voor het landschap (natuur en cultuur).
Het doel van de cursus is mensen op te leiden tot landschapsgidsen die zelfstandig een landschapsexcursie kunnen ontwerpen, uitzetten en begeleiden. De cursus is specifiek gericht op het gebied in het Maasdal tussen Venlo-Nijmegen en Peel-Duitse grens.
>>  Meer informatie ....
 Vogelcursus IVN Geysteren-Venray


Vogels kijken voor beginners.
De vogelwerkgroep Peel en Maas verzorgt in het voorjaar 2018 opnieuw een vogelcursus voor beginners. Het cursus team bestaat uit: Theo Bouten, Rien Eikmans, Hay Janssen en Joof Teeuwen.
In de vier theorielessen met excursies worden 40 soorten vogels besproken aan het herkennen van het geluid en hoe zien deze vogels eruit.
>> Meer informatie ....


 


 

Insectencursus (vooraankondiging).

Deze insectencursus start in mei 2018.

Plaats van de cursus: De Kemphaan in Venray.
In deze cursus, gegeven door Pieter van Breugel uit Veghel, maken we nader kennis met de belangrijkste groepen (ordes) van de insecten.

De cursus pretendeert niet om veel soorten te leren kennen, maar het is wel de bedoeling om bewondering, verbazing en nieuwsgierigheid op te wekken. Daarom heeft deze cursus een informatieve anekdotische inslag.
>> Meer informatie ....

 

 

 

IVN Geysteren Venray