Beleef de Stuifzanden van de Boshuizerbergen---

 

Beleef de Stuifzanden van de Boshuizer Bergen
Foto zoek- en opdrachtenspeurtocht voor gezinnen.
Datum : maandag 21 mei
Tijdstip : vertrekken tussen 09.30 -10.30 uur.
Vertrek : parkeerplaats mededelingenbord Limburgs Landschap aan de Maasheseweg
Route naar vertrekpunt : Rijdende van Venray naar Maashees, gaat U, tegenover de afslag naar Smakt en Holthees, rechtsaf het bos in en dan ziet U links het infobord

Deze wandeling is minder geschikt voor kinderwagens

De Boshuizer Bergen vormen een stuifzandgebied in Noord-Limburg, gelegen tussen de Peel en de Maas. De stuifduinen van de Boschhuizerbergen zijn na de laatste ijstijd ontstaan als onderdeel van een uitgestrekt zandgebied in Noord-Limburg en Oost-Brabant. Op deze arme gronden werden weinig begroeide zandverstuivingen en droge heiden aangetroffen, waarin de Jeneverbes lange tijd een algemene verschijning was.

Wat gaan jullie doen?
Met je ouders en/of grootouders ga je op pad. Tijdens deze spannende foto zoek- en opdrachtenspeurtocht kun je de jeneverbessen en stuifzanden van de Boshuizen ontdekken. De foto’s wijzen jullie de weg. Je komt onderweg opdrachten tegen als: hoe ziet zand eruit door een vergrootglas? Zijn de korrels allemaal even groot? Ontdek de verschillende grondlagen met een grondboor.
Je mag een zandschilderij maken? Zitten er misschien nog verborgen schatten in de bodem? En nog veel meer. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Aan deze speurtocht zijn geen kosten verbonden.

 

 

---

IVN Geysteren Venray